Italian flag Russian flag German flag Netherlands flag Belgium flag Austrian flag French flag Spanish flag British flag

Nokkenassen

Dit is weer een van de belangrijkste factoren om te overwegen (samen met cilinderkop porten) als turbo die voldoen aan jouw motor als het kan een van de grootste effecten op de turbo prestaties. Nogmaals, veel mensen denken (ten onrechte) dat groter beter is als het gaat om de nokkenas grootte en het ontwerp bij het wijzigen van een motor ... dit kan niet verder van de waarheid bij montage op een turbo auto.

De bottom line is groot nokkenassen met wilde lift en overlap zeer goed werken op atmosferische motoren, maar werken niet op de turbo motoren. Als u wilt dat een goede respons en geen vertraging ze gewoon niet werken ... einde verhaal! Tuurlijk krijg je grote kracht toe bij de top einde van de toerenteller schaal, maar de onderkant reactie zal zeer slecht. Dit soort nok ontwerp kan ook een ernstige bijwerkingen de turbo aangezien het de kans inducerende compressor surge verhogen van de turbo weer door de gassnelheid. We hebben veel situaties waarin we hebben moeten omlaag spec een hybride turbo op een motor te voorzien van een "ported en gepolijst hoofd" en "snel weg cams" om de dezelfde reactie als een grotere turbo op een standaard motor te krijgen.

 
Nokkenas Kleptiming

Dit is niet zo belangrijk als het porten en nokkenas design, maar nogmaals het kan een grote invloed op de matching en de prestaties van de turbocompressor die u selecteert. Cam timing zal niet veel van een effect op de algehele prestaties, maar er zijn winsten en verliezen te worden gehouden ... bijvoorbeeld, het vertragen van de cam timing kan vaak helpen met het antwoord en lag, net het bevorderen van de nok timing zal meer top end power te geven nogmaals ... het is het woord compromis. De meeste van de tijd vinden we de fabrikanten hebben het vrij goed gesorteerd van de fabriek (niet toe te staan ??voor massa-productie variantie). Uiteraard kun je niet verslaan verstelbare cam timing, om ze in de optimale positie.