Italian flag Russian flag German flag Netherlands flag Belgium flag Austrian flag French flag Spanish flag British flag

Hier krijg je een beter begrip van de turbo-systemen

Je hebt gehoord van het woord "turbo" heen en weer geslingerd veel, vooral door de prestaties autoliefhebbers, maar alles wat je weet is dat het betekent dat een motor heeft meer vermogen bij kijken dan normaal. Maar wat er precies aan de hand is onder die motorkap ...? Ontdek hoe een turbo werkt en wat componenten bestaat een turbo-systeem.

Hoe een Turbo Werkt

Motorvermogen is evenredig met de hoeveelheid lucht en brandstof kunnen in de cilinders. Dus hoe een turbo niet meer lucht in de motor?

Turbocharger Onderdelen

De lay-out van de turbo in een bepaalde toepassing is cruciaal voor een goed uitvoeren van systeem. Intake en afvoer leidingen wordt vaak voornamelijk gedreven door de verpakking beperkingen. Het is belangrijk de noodzaak van een compressor omloopklep (gewoonlijk aangeduid als afblaasventiel of dumpvalve) op de inlaattraject en afvoerklep de uitlaatgasstroom.

Kogellager vs Glijlager

Het glijlager is al lange tijd de spierkracht van de turbo, maar een kogellager cartridge is nu een betaalbare technologische vooruitgang dat er aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt aan de turbo.